Gluren bij de overburen

Bron: Henk Korevaar op 28 mrt '19
Categorie: CorpoNet

Huh … switchen, nee Switchee!

De Switchee is een slimme thermostaat, ontworpen voor het slimmer beheren van verwarming en warm water. Een gebruiksvriendelijk apparaat wat de markt veroverd in Engeland. Kunnen wij in ons minstens zo gure landje iets leren van onze overburen en hun ervaring met deze technologie?

Op 28 en 29 mei a.s. zijn Yogesh Gohil (Flagship housing uit Norwich) en Adam Fudakowski (Switchee uit London) op bezoek in Nederland om hun ervaringen met SWITCHEE te delen met hun Nederlandse collega’s. Switchee is een IoT (Internet of Things) systeem dat zowel huurders als corporaties helpt om geld te besparen en het bezit (beter) te onderhouden. Volgens Yogesh heeft Switchee zijn organisatie geholpen bij een ‘better understanding of property performance’. De Switchee thermostaat leert de optimale temperatuur van een woning door middel van data die afkomstig is van zowel sensoren in de eigen woning als in omliggende woningen en rekening houdend met wensen van de bewoner, het weer en de bezetting van de woning. De corporatie krijgt via een dashboard informatie over energieverbruik, verzamelde data van sensoren, reparatie- of storingsmeldingen en tips voor energie- en kostenbesparingen. Huurders krijgen (gratis) de beschikking over een Switchee die hen in staat stelt te besparen op hun energie-rekening en die beschikt over sensoren voor licht, beweging, luchtvochtigheid, luchtdruk en temperatuur.

CorpoNet leden die hun eigen ervaringen met vergelijkbare oplossingen willen delen en presenteren en daarnaast de geleerde lessen uit Engeland willen horen, kunnen hun interesse kenbaar maken door een berichtje te sturen naar international@corponet.nl. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden kan besloten worden tot het organiseren van een gezamenlijke sessie of een individueel bezoek aan geïnteresseerde corporaties.

Voor meer informatie over Switchee, kijk op: https://www.switchee.co/

Lees hier hoe het bezoek verliep.